Update software

vrijdag, 19 maart 2010 – Omegameters AID in onderhoud

KERKRADE – De Omegameters van de  Algemene Inspectiedienst krijgen een zogeheten software-update.

Schippers vragen de AID op de havenkantoren regelmatig hun netten uit voorzorg te controleren om te voorkomen dat een controle op zee tot een proces-verbaal leidt. De afgelopen weken kregen de schippers echter te horen dat de omegameters terug naar de fabrikant waren.

Navraag bij de AID leert dat de elektronische maaswijdtemeters inderdaad terug naar de fabrikant zijn voor onderhoud en een update van de software. Ook wordt het display naar de wensen van de AID aangepast. Woordvoerder Roel Vincken benadrukt dat de update geen kwestie is van verkeerde meetwaarden. Op de Barend Biesheuvel wordt de jongste software-versie inmiddels al gebruikt.vrijdag, 19 maart 2010 – Omegameters AID in onderhoud.

Nieuws